Medpor, de oplossing in de US

Medpor is een implant uit poreus polyethyleen. Het wordt gebruikt in plastische chirurgie, zoals het vergroten van de kin of neuscorrecties. Hij bezit uitstekende biocompatibiliteitskarakteristieken. Tot op heden, werden geen allergische of kankerverwekkende reacties waargenomen. Dit materiaal is niet- resorbeerbaar en blijft jaren stabiel. De Medpor-implanten zijn gemakkelijk aan te maken, dankzij hun thermoplastische eigenschappen. Om het missende kraakbeen van het oor te vervangen wordt een geprefabriceerd maquette gebruikt. Deze is samengesteld uit twee afzonderlijke delen, die gemakkelijk geassembleerd kunnen worden.

Medpor

De Medpor-techniek in de US

Dr. John Reinisch, Amerikaanse specialist in microtie, heeft meer dan 4.000 patiënten behandeld en wereldwijd meer dan 200 chirurgen opgeleid.. Voor de reconstructie van het oor, gebruikt hij een synthetische implant
uit poreus polyethyleen, die Medpor heet. Hij heeft een oplossing bedacht die bestaat uit de Medpor te dekken met en weefseltransplantatie die genomen wordt onder het haar. De interventie is lang en minitieus, maar kan beschreven worden als pijnloos en redelijk eenvoudig na de operatie. Deze methode laat enkel een heel klein litteken rond het nieuwe oor. De reconstructie van het oor via Medpor kan uitgevoerd worden vanaf 4 jaar en minimum 13kg. In sommige gevallen, als het kind in aanmerking komt, kan me dit koppelen aan de reconstructie van de gehoorgang.

Medpor

Dr Reinisch

Dr. John Reinisch is en wereldbekende microtie chirurg die in Los Angeles actief is. Hij heeft de inoverende MEDPOR® reconstructietechniek ontwikkeld, in 1991. Deze techniek biedt veel voordelen aan de kinderen en hun families : ●Een enkele operatie ●Uitgevoerd voor het kind naar school gaat (van drie jaar en ouder) ●Weinig tot geen pijn ●Combinatie oor en kanaal in een enkele procedure
Dr. Reinish verbetert ook ontchoogelende resultaten van eerdere oorreconstructie operaties en het herstel van oorletsels. Zijn patiënten en andere artsen komen van heel de wereld om voordeel te trekken van zijn vaardigheid, geavanceerde technieken en medeleven.