De non-profit « Belgium Ear Connections » werd opgericht op 16 december 2021 met als doel, Jade te laten opereren door de gespecialiseerde Amerikaanse artsen Reinisch en Roberson. Dit met de eenvoudige reden dat de chirurgische technieken daar veel meer ontwikkeld zijn dan in Europa.

Wat zijn de doelstellingen van de « Belgium Ear Connections » ?

Wij willen Jade dezelfde kansen, rechten en dromen willen geven waar elk kind naar kan streven. Daarom is het primaire doel van de organisatie het verwerven van fondsen voor de financiering van Jade’s oor- en kanaaloperaties in de VS.

De operaties kosten ongeveer $200.000.

Jade is niet het enige kind dat lijdt aan aplasie, atresie en microtie. De VZW wil daarom actief deelnemen aan een informatiecampagne met gezinnen waarvan de kinderen lijden aan aplasie, hen adviseren in hun werking of aanpassingsproces, maar ook het grote publiek mobiliseren over aplasie – microtie, de gevolgen, compenserende en alternatieve technologieën.

De non-profit wil daarom actief deelnemen aan een informatiecampagne voor gezinnen wiens kinderen lijden aan aplasie. Zo willen we niet enkel deze gezinnen adviseren bij hun aanpak, maar wensen we ook het grote publiek te mobiliseren en informeren op het gebied van aplasie – microtie.

 

Informatie

Rekening nummer: BE16 0019 2702 8874

VZWnummer: 0778.718.077

Adresse

Avenue de la Basilique 57
1082 Berchem-Sainte-Agathe